Pizza cu sunca si cascaval

de RoXx in Pizza, 10 Dec 2013 | 9155 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 300 ml apa calda
  • 1 lingurita zahar tos
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 500 gr faina
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare

Pentru sos :

  • 4 linguri pasta de tomate
  • 200 ml apa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite boia de ardei dulce
  • 2 lingurite oregano
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 crenguta busuioc proaspat
  • 1 praf de zahar

Pentru topping :

  • 200 gr. cascaval
  • 200 gr. sunca feliata
  • 100 gr. masline negre sarate
  • oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu sunca si cascaval:

Prepararea aluatului : Intr-un castron se amesteca drojdia uscata,zaharul,2 linguri  din faina si 7-8 linguri din apa calda, pana ce se formeaza ca o pasta.Se acopera cu un prosop si se lasa la un loc cald pana ce se face ca o spuma si creste.Intr-un bol se pune faina , in mijlocul ei se pune amestecul de drojdie,uleiul,sarea si apa treptat.Se framanta bine pana ce se formeaza un aluat nelipicios,moale si elastic.Se acopera bolul cu un prosop si se lasa la dospit pana ce aluatul isi dubleaza volumul.

Prepararea sosului : Ceapa se curata , la fel si cateii de usturoi si se dau prin blender.Busuiocul se toaca marunt.Paste de rosii se amesteca cu apa si se pune la fiert la foc mic.Cand incepe sa dea in clocot , se adauga ceapa si usturoiul,condimentele, se asezoneaza si se lasa sa fiarba cateva minute.Se lasa la racit si apoi este bun pentru a fi pus pe pizza.

Se imparte aluatul dospit in doua parti egale. Se intinde in forma rotunda cam de 1 cm grosime.Se pune intr-o tava pentru pizza , peste se pune sos si se intinde bine pe toata suprafara cu un polonic.Peste sos se pun felii de sunca,cascaval ras si felii de masline.Se presara deasupra oregano si se introduce tava la cuptor timp de 5-10 minute la foc mare.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Pentru a nu face bule si a nu se umfla in cuptor, aluatul de pizza deja intins,este recomandat sa se arunce in aer de cateva ori (asta doar daca aluatul este intins bine pentru a nu se rupe)

2

Uleiul de masline se poate inlocui cu cel de floarea soarelui

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pizza picanta